Pred odbornicima Skupštine Beograda sledeće nedelje naći će se predlog odluke o gradskom budžetu, kojim su, prema rečima predsednika parlamenta Nikole Nikodijevića, predviđeni prihodi grada od 102,7 milijardi dinara, odnosno oko 865 miliona evra.

Prema njegovom mišljenju, budžet je izbalansiran, isplaniran na realnim osnovama i ima dovoljno novca i za investicije i za socijalnu politiku.

Grad će, kako je rekao, nastaviti sa subvencijama za svu decu, bez obzira da li idu u državni ili privatni vrtić. Najviše para, prema predlogu, treba da bude izdvojeno za gradski prevoz.

Nikodijević je najavio da su iz gradskog budžeta za sledeću godinu za javni prevoz predviđeno oko 25 milijardi dinara za javni prevoz.

„Ono što se izdvaja u budžetu i što je najinteresantnije građanima Beograda je svakako da su predviđena velika sredstva, gotovo 25 milijardi za javni prevoz, tako da očekujemo unapređenje kvaliteta usluge javnog prevoza i njegove efikasnosti“, rekao je Nikodijević.

Prema njegovim rečima, na ulicama glavnog grada sledeće godine naći će se 190 novih vozila.

„U narednoj godinu će ići i nabavka novih autobusa i tramvaja. Ukupno bi trebalo da bude 100 solo, 40 zglobnih i 50 elektro vozila“, rekao je Nikodijević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − fourteen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.