Naslovna strana za sredu, 6. decembar 2017. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od srede pišu o najavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će država graditi jeftine stanove, o novom zakonu u Hrvatskoj kojim je Srbija označena kao agresor, o stanju u Pokretu slobodnih gradjana Saše Jankovića.

ALO  –  „Kvadrat stana od 450 evra“, o projektu jeftine državne stanogradnje koju je najavio predsednik Aleksandar Vučić. „Hrvatska ne sme da blokira Srbiju“, kaže za list bivši hrvatski predsednik Ivo Josipović.

BLIC  –  „Hrvatska traži 40 milijardi ratne odštete od Srbije“, o novom zakonu o pravima branitelja usvojenom u Saboru kojim je Srbija označena kao agresor.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Nerešen čvor na Kosovu i Metohiji najveća pretnja Srbiji“, kaže načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković. Pod naslovom „Beže od Jankovića zbog Vuka (Jeremića) i (Dragana) Djilasa“, o previranjima u Pokretu slobodnih gradjana. „Do svog krova za 500 evra po kvadratu“, o projektu države za stanove za vojsku, policiju, naučnike i mlade.

DANAS  –  U tekstu pod naslovom „Vučić reciklira neispunjena obećanja“ list navodi da je on 2014. godine, tada kao predsednik Vlade, obećavao izgradnju miliona kvadrata stambenog prostora po ceni od 380 evra, a da danas sa mesta predsednika Srbije najavljuje izgradnju jeftinih stanova za pripadnike vojske i policije i mlade naučnike.

INFORMER  –  „EU i Hrvati otimaju Apatin“, o tome da je EU odlučila da Srbija ne može da postane članica dok ne reši sve granične probleme. „Stanovi od 550 evra“, o stanogradnji koju najavljuje država.

KURIR  –  „Angela Merel uvodi sankcije Dodiku“, o tome da Nemačka „sprema udar“ na predsednika RS zbog izjava povodom presude Ratku Mladiću.

POLITIKA  –  Pod naslovom „Sporni keks proizvela firma ‘Svit femili’ iz Beograda“ list piše o blokadi srpskih slatkiša na hrvatskoj granici zbog prisustva nedozvoljene hemikalije. „Sakašvili u Kijevu poziva na novi ‘Majdan'“, o previranjima u Ukrajini.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Tajni zavet Slobe i Mila“, o telefonskom razgovoru koji su vodili Milo Djukanović i Slobodan Milošević tokom njegovog sudjenja u Hagu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty + 14 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.