Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za nedelju, 13. avgust, najviše pažnje posvetili su atletičarki Ivani Španović koja je ostala bez zlata jer joj je, prema obrazloženju odluke apelacionog žirija, papirni startni broj koji je bio zakačen zihernadama, prvi dodirnuo pesak prilikom skoka u dalj na Svetskom prvenstvu u atletici.  

BLIC „Zakoni protiv Srba nastavak ‘Oluje'“, naslov je dosijea „Blica nedelje“ sa fotografijom preko cele naslovne strane na kojoj se vidi garež iza putokaza „Republika Hrvatska dobrodošli“. „Za sve je kriva jedna zihernadla“, o pehu Ivane Španović koja je zauzela 4. mesto na Svetskom prvenstvu u atletici.

VEČERNJE NOVOSTI „Za obdaništa i bolnice 24 miliona evra od pokajnika“, list piše da je nagodbama o odlaganju krivičnog gonjenja, za šest godina novac rasporedjen na 98 korisnika. „Evropu najviše zanima Kosovo i odnos sa Rusijom“, o razgovoru predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom. „Biće teška utakmica u Unesku“, kaže za list ambasador u organizaciji pri UN Darko Tanasković. „Nisu dokazali da je startni broj dotakao pesak“, o „nepravdi“ zbog koje je Ivani Španović izmakla medalja na Svetskom prvenstvu u atletici.

POLITIKA „Dijaspora gleda u maticu“, o položaju Srba u regionu list piše u temi nedelje. „Španović: Nepravda; iz Srbije sam“, o pehu Ivane Španović koja je zbog papirnog broja koji joj se otkačio završila Svetsko prvenstvo u atletici na 4. mestu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + eighteen =