Ministar rada Zoran Đorđević izjavio je da nema informaciju da kompanija Fijat namerava da premesti proizvodnju iz Srbije, ali je apelovao na radnike da prekinu štrajk i što pre sednu za pregovarački sto.

Đorđević je novinarima u Domu Vojske Srbije na tvrdnje da italijanska kompanija Fijat planira da proizvodnju iz Kragujevca premesiti u Poljsku, da nema tu informaciju, ali da svako ima pravo da donosi odluke u skladu sa svojim poslovnim interesima.

On je naglasio da je svima u interesu da Fijat nastavi da radi u Srbiji i poručio da bi zaposoleni u Fijatu trebalo da „pokažu malo ljubavi prema Srbiji u svojim zahtevima“.

On im je uputio molbu da prekinu štrajk, jer je to, kako je naglasio, interes i Grada Kragujevca i Srbije i oko 10.000 zaposlenih u kooperantskim firmama, koje zavise od Fijata.

Prema njegovim rečima, Vlada je uradila i više nego što je realno mogla, pošto je stupila u kontakt sa štrajkačkim odborom i pondila im naknodu za noćni prevoz, uz predlog da se izvrši optimizacija posla.

Vlada Srbije želi da pregovara sa radnicima za stolom, zajedno sa rukovodstvom Fijata, rekao je Đorđević na konferenciji za novinare posle sastanka sa direktorima centara za socijalni rad iz cele Srbije i sindikata zaposlenih socijalne zaštite.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 + 10 =