Do kada će ovaj trend trajati ne zna se, ali Windows 7 se bez obzira na sve što Microsoft pokušava jednostavno ne da skinuti s trona najpopularnijeg operativnog sistema na svetu.

Iako su iz Redmonda jasno i glasno najavili kako će se redukovati nivo podrške za Windows 7, a službeno će podrška trajati nešto manje od tri godine, do januara 2020, korisnicima to očigledno ne znači previše, jer još uvek preferiraju ovaj OS.

Prema poslednjim obrađenim podacima kompanije NetMarketShare, Windows 7 je apsolutno dominantan na globalnom tržištu operativnih sistema. I ne samo to, u odnosu na podatke za februar, u martu je „sedmica“ povećala svoje učešće na tržištu.

Windows 7 je tako u febraru držao 48,49% ukupnog svetskog tržišta operativnih sistema, dok je u martu taj udeo povećan na 49,42%.

Na drugom mestu je očekivano Windows 10 sa 25,36% učešća, što svakako ne zadovoljava Microsoft koji je očekivao daleko veću i bržu penetraciju poslednjeg stabilnog operativnog sistema. Windows XP je na 7,44% tržišta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × two =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.