Ruski predsednik Vladimir Putin nije najpopularnija ličnost iz Rusije, već su to Maša i Medved, likovi iz istoimenog crtanog filma, koji obara sve rekorde na „Jutjubu“ među mališanima na svim stranama sveta.

Ovaj crtani film, koji je napravljen prema motivima ruskih narodnih bajki, počeo je da beleži uspeh 2009. godine, piše pariski „Liberasion“. Danas serijal može da se pohvali rekordnom popularnošću i izvan granica Rusije.

Malena djevojčica-nevaljalica i njen prijatelj medved-gunđalo sa dobrim srcem, postigli su veliki uspeh. Crtani film „Maša i Medved“, nastao u malom studiju u Moskvi, preveden je na 25 jezika i prikazuje se u stotinu zemalja. 

Početkom godine neumorni dvojac stigao je i u francuske bioskope. 

„Sedamnaesta epizoda crtanog filma, koja je imala dve milijarde pregleda na „Jutjubu“, postala je peti najgledaniji video u istoriji sajta“, navodi „Liberasion“. 

Nove epizode crtanog filma nastaju u studiju „Animakord“ u Moskvi. Oba lika su rezultat spajanja poznatih ruskih bajki i mašte sovetskog animatora Olega Kuzovkova. Da bi osvojili Evropu, studio je morao da privuče marketing menadžere. Prvo je trebalo pridobiti žirije međunarodnih festivala animiranih filmova. 

Cilj je bio da se stvori publika, svet „Maše i Medveda“. Napravljeni su spinof, pesme, karaoke, nalepnice… Tako je rođen brend. Tada produkciju studija počinju da primećuju međunarodne televizije, pre svega francuske. „Frans televižn“ i „Kanal plus“ postaju njeni stalni emiteri. 

Ovaj crtani film, takođe, ima uspeh na internetu, gde su nove epizode dostupne besplatno.

: YouTube/Маша и Медведь

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.