Predsednik Partije demokratskog progresa (PDP) Republike Srpske Branislav Borenović čestitao je danas predsedniku Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandru Vučiću pobedu na predsedničkim izborima u Srbiji.

„Odluka gradjana Srbije da vas izaberu za predsednika potvrda je da politika koju vodite ima za cilj razvoj i trajnu stabilnost Srbije i celog regiona“, piše u čestitki.

Borenović je izrazio očekivanje da će dve partije, PDP i SNS, u okviru saradnje unutar Evropske narodne partije, nastaviti da zajednički rade na ubrzanju evropskog puta Zapadnog Balkana.

Čestitku Vučiću uputio je i predsednik Socijalističke partije RS Petar Djokić, izrazivši želju da će Vučić nastaviti da jača Srbiju.

„Ubedljiva pobeda u prvom krugu važan je pokazatelj da srpski narod i gradjani Srbije, ali i Republike Srpske, žele da zajedno sa svojim koalicionim partnerima nastavite da vodite proaktivnu politiku koja će Srbiju krupnim koracima voditi u bolju budućnost“, navodi se u čestitki.

Djokić je istakao da je SPS, „sestrinska“ stranka socijalista u RS, doprinela Vučićevoj pobedi, zbog čega je Djokić čestitao i lideru SPS Ivici Dačiću.

„Jaka Srbija u interesu je svih Srba, a posebnu Srba iz Republike Srpske, zbog čega želimo da zajednički snagama u što većoj meri nastavimo sprovoditi zajedničke projekte izmedju institucija Republike Srbije i Republike Srpske“, naglašeno je u čestitki.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven + 16 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.