Francuska kompanija Lactalis naredila je globalno povlačenje svojih mlečnih proizvoda za bebe zbog straha od kontaminacije salmonelom.

Opoziv se odnosi na stotine proizvoda mleka u prahu za bebe, koji se u svetu prodaju pod brandovima Milumel, Picot i Celi, a zahvata zemlje u koje se izvozi, od Velike Britanije, do Kine, Pakistana i Sudana.

U Francuskoj se od početka ovog meseca razbolelo 26 dece, javlja BBC. Mišel Nale, portparol kompanije kaže da se sumnja da je skoro 7.000 tona mleka u prahu kontaminirano.

Lactalis ne zna sa sigurnošću koliko kontaminiranog mleka je još na tržištu, a koliko je već konzumirano. Kompanija veruje da je izvor zaraze salmonelom jedan od tornjeva za sušenje mleka u prahu u fabrici u gradu Craonu na severozapadu Francuske.

Svi proizvodi iz te fabrike od februara do danas povučeni su, a mašine su sterilisane, tvrde iz Lactalisa. Početkom ovog meseca, kada su se prva deca zarazila, Lactalis je naredio delomično povlačenje proizvoda s tržišta, ali regulatorna agencija procenila je da takva mera nije dovoljna, piše Index.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.