Svet zna da je na ruskim granicama više vojske nego što je Hitler iskrcao, rekao je reditelj Emir Kusturica u intervjuu Sputnjiku, a komentarišiću činjenicu da je Amerika tražila izveštaj o vojnoj saradnji Rusije i Srbije, rekao je da bi “možda mogli da im traže i DNK tenkova, T-80“.

„Predsednik Putin zna šta radi: njegova strategija je strategija dobrog džudiste, koji zna da iskoristi snagu nečeg, možda donekle i jačeg, da to propusti kroz svoje mišiće“, rekao je Kusturica.

Prema njuegovim rečima,“Rusija je uvek bila dovoljno jaka, ali novina koju sam ja pročitao u novinama je da se po vojnim stratezima u Rusiji, rat neće voditi na ruskoj teritoriji, kao što je bilo do danas od Drugog svetskog rata. Nego će izgleda da bude na drugim tačkama planete“.

Uoči gostovanja čuvenog ruskog dirigenta Valerija Gergijeva, Kusturica je istakao da je ”Boljšoj“ festival na kojem nema crvenog tepiha, nego samo onoga što neko odsvira, odnosno daruje svojim talentom.

”Ne postoje agencije, ne postoji propaganda, ne postoji ništa što ometa te dve tačke — onog koji prihvata zvuk i onog koji emituje zvuk. Ovde nema onog koji ometa, a ono što ometa savremenu umetnost, reproduktivnu umetnost o kojoj mi ovde govorimo, zapravo su agencije koje prave maglu, koje proizvode te crvene tepihe“, rekao je Kusturica.

Sputnjik je sa rediteljem razgovarao i o predstojećem koncertu koji će održati na Krimu.

“Jalta je zanimljivo mesto. Jalta je odredila sudbinu Evrope 1945. i kažu da ima vrlo sličnu klimu Crnoj Gori. To me najviše zanima — da osetim miris onih iglica i šišarki, da me pokoja udari u glavu. A što se tiče muzike, ona je u Rusiji dobrodošla, i uopšte, ja se u Rusiji osećam kao kod kuće, tako će biti i na Jalti“, istakao je Kusturica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five − 4 =