Kortni Lav podsetila je na društvenim mrežama na svoj intervju iz 2005. godine u kojem je upozorila mlade glumice da ne idu na zabave koje priređuje producent Harvi Vajnštajn.

Afera sa Harvijem Vajnštajnom ne jenjava. Posle optužbi niza poznatih glumica, Kortni Lav postavila je na Tviter poruku u kojoj je podsetila na snimak iz 2005. godine. U njemu na pitanje kakve savete ima za mlade glumice odgovora: „Ako vas Vajnstajn pozove na privatnu zabavu u hotel – ne idite“.

Umetnica je napisala da iako nije bila jedna od njegovih žrtava, zbog ove izjave zauvek je „proterana iz CAA“ agencije preko koje velike zvezde filma, zabave i sporta u SAD sklapaju poslove.

Azija Arđento optužuje, posle Vajnštajna, i jednog holivudskog reditelja za silovanje

Italijanska glumica Azija Arđento koja je produbila skandal vezan za producenta Harvija Vajnštajna u svom svedočenju u časopisu Njujorker, sada je optužila jednog holivudskog reditelja za silovanje i navela je i jedan napad reditelja u Italiji.

 Arđento, koja je pogođena javnim napadima na nju u Italiji i vrlo kritički nastrojena prema mačo atmosferi koja vlada u njenoj zemlji ukazala je na seksističke viceve koje je izgovorio Silvio Berluskoni uz aplauz njegove partije, na jednom javnom skupu.

U intervjuu za list Stampa u nedelju glumica je dugo govorila o svojim optužbama protiv holivudskog magnata Harvija Vajnstajna, koji je po njenim rečima primorao na seksualni čin u sobi hotela na Azurnoj obali 1997. kada je imala 21 godinu.

„Vajnštajn je bio serijski predator. On je to uradio sa stotinama žena. Skandal nije izbio ranije zato što je on sve gušio. On je plaćao ne samo ženama nego i novinama i novinarima“, rekla je ona.

U tom razgovoru ona je takođe zamerila bivšem zvaničniku Miramaksa Italija navodeći da je on indirektno odgovoran za njeno silovanje zato što ju je odveo na susret s Vajnstajnom na Azurnoj obali, što je taj čovek demantovao.

Ona je juče pokrenula englesku verziju haštaga #denounceallpigs (osudi sve svinje) koji je pokrenula jedna francuska novinarka u francuskoj verziji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.