Beograd, Zagreb — Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović uputila je čestitku predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću na izboru za predsednika Srbije.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug

Hrvatska predsednica je poslala i poruku „da veruje u unapređenje odnosa dve zemlje“.

„Upućujem Vam srdačne čestitke povodom Vašeg izbora na dužnost predsednika Republike Srbije. Uverena sam da ćete na toj odgovornoj dužnosti uspešno raditi za sveukupni napredak Vaše države i za dobrobit svih njenih građana“ navodi se u čestitki Kitarović.

Grabar Kitarović kaže da veruje da će u predstojećem periodu zajedničkim radom pridonositi unapređenju sveukupnih hrvatsko-srpskih odnosa, u čemu nam naše manjinske zajednice mogu biti poseban i trajan temelj.

„Isto tako, izražavam nadu u pronalaženje rešenja za preostala otvorena pitanja, koja opterećuju odnose između dve susedne države, a u duhu našeg ranijeg dijaloga i Deklaracije o unapređenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja između Republike Hrvatske i Republike Srbije, potpisane u Subotici 20. juna 2016. godine“, ističe predsednica Hrvatske u čestitki.

Grabar Kitarović naglašava da Hrvatska podržava proces evropskih integracija Srbije i da je spremna da nastavi da prenosi stečena znanja i iskustva iz zahtevnog procesa, koji je i sama nedavno prošla.

„Verujem da ćemo uspešno sarađivati i u okviru Procesa Brdo-Brioni kao formata koji ima izuzetan značaj za dijalog o jačanju saradnje i stabilnosti jugoistočne Evrope, kao i potvrđivanja perspektive njene konsolidacije u okviru Evropske unije“, kaže se u čestitki hrvatske predsednice Grabar Kitarović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 + 14 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.