Koalicija okupljena oko Demokratske stranke (DS), koju čine Socijaldemokratska stranka (SDS), Nova stranka i Zelena ekološka partija – Zeleni, predala je Gradskoj izbornoj komisiji listu pod nazivom „Da oslobodimo Beograd“ za beogradske izbore 4. marta, saopštila je DS.

Prva na zajedničkoj listi je prof. dr Vesna Rakić-Vodinelić, drugi Marko Đurišić, a pod rednim brojem tri nalazi se predsednik DS Dragan Šutanovac, koji je i kandidat te liste za gradonačelnika Beograda.

U saopštenju se navodi da se na listi nalazi više od 30 profesora univerziteta, doktora nauka medju kojima su: Žarko Trebješanin, Aleksandar Mandić, Mihajlo Pantić, Mirjana Rašević, Tanasije Marinković, Dušan Mladenović, Ivan Raonić, Maja Vukadinović, Miroslav Ružica, Miloš Nedeljković i Igor Radošević.

Na listi su penzionisani generali i admirali Vojske Srbije – Sreto Malinović, Petar Radojčić, Jovan Grbavac i Nikola Lunić, ali i istaknute ličnosti poput bivšeg sudije Ustavnog suda Zorana Ivoševića, Branislava Lazića, radijskog voditelja Veljka Pajevića i balerine ansambla Narodnog pozorišta Bojane Leko.

Na listi su i visoki funkcioneri DS Tamara Tripić, Branislav Lečić, Balša Božović, Zoran Lutovac, narodni poslanici Nataša Vučković, Maja Videnović i Vesna Marjanović, kao i istaknute demokrate poput Ljiljane Lučić, Ivana Vujačića, Dragoslava Šumarca, Slobodana Milosavljevića i Ivana Stefanovića.

Funkcioneri Nove stranke Mira Petrović, Aris Movsesijan i Aleksandar Stanković, kao i članovi predsedništva SDS Aleksandar Ivanović i Konstantin Samofalov, takodje se nalaze na listi.

Prilikom predaje liste, predsednik beogradskih demokrata Balša Božović izjavio je da će to biti lista koja će osloboditi Beograd od aktuelne vlasti i vratiti nadu Beograđanima.

„Lista okupljena oko DS je garant zaustavljanja pljačke Beograda od Siniše Malog i Gorana Vesića. Pet godina nismo posustali u odbrani interesa građna u Skupštini grada. Mi ćemo zaustaviti korupciju koja je pojela Beograd i Beograđjane i sprečićemo otimanje gradskih resursa preko kojih se bogati nekolicina dok je većina sve siromašnija. Oslobodićemo Beograd, to je naša obaveza i obećanje svim Beograđanima“, rekao je Božović, navodi se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × four =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.