Ministar privrede Goran Knežević izjavio je da su predstavnici Štrajkačkog odbora kragujevačkog „Fijata“ vratili sve što im je „stavljeno na sto“ kao opcija, i izrazio bojazan da bi kompanija „Fiat Krajsler automobili“ mogla da odluči o izmeštanju svojih mašina u neku drugu državu.

„Neprestano traju razgovori sa štrajkačkim odborom, rukovodstvom ‘Fijata’, često i u sitne sate kako bismo sprečili da nastala šteta bude još veća“, napisao je ministar Knežević u autorskom tekstu u „Večernjim novostima“. 

Stanje je, kako je napisao, ozbiljno, jer svaki dan štrajka štetu uvećava i šalje „pogrešnu poruku“ poslovodstvu „Fijata“, koje čeka poziv iz Srbije da dođe i da započnu pregovori. 

„Ovo već sve predugo traje, pa se bojim da rizikujemo odluku kompanije FKA da svoje mašine preseli u neku drugu zemlju. Jednom kada investitor donese takvu odluku, teško se vraća za sto“, ocenio je Knežević.

On je kazao da Vlada čini sve da obezbedi što bolji život građana i radnika, i da se, „uprkos nasleđenim problemima, pozitivni pomaci vide“. 

„Stoga ne branimo mi nekog ‘stranca’ u našoj zemlji na račun ‘našeg’. Mi branimo princip da nam svima bude bolje“, ocenio je ministar.  

On je pozvao radnike da prekinu štrajk i da, uz posredovanje Vlade, započnu razgovore sa poslovodstvom „Fijata“. 

„Razgovor je u interesu radnika, Kragujevca, Srbije i svih nas“, zaključio je Knežević u autorskom tekstu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 + six =