Priština — Kosovsko ministarstvo za zajednice i povratak saopštilo je da je u selu Dragoljevac u opštini Istok na KiM zapaljen građevinski materijal Srbima povratnicima.

Izvor: Tanjug

Kako se navodi u saopštenju, zapaljena su vrata i građevinski materijal na kući Ranka Miljkovića, a takođe je porodici Blagoja Zuvića, kome je danas trebalo da započne izgradnja kuće, zapaljen građevinski materijal.

Dva incidenta u samo jednom danu i protest protiv povratnika koji je bio organizovan pre nkoliko dana u Ljuboždi kod Istoka navode nas na mišljenje da je neko ozbiljno protiv procesa povratka i ako on nije na nivou koji bi trebalo da bude”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo za zajednice i povratak ima poteškoća u svim sferama povratka i ovakvi incidenti dodatno otežavaju mukotrpan rad na povratnku onih koji su zainteresovani da se vrate. Mi ćemo i pored svega što se dešava nastaviti da budemo na terenu sa povratnicima i pružati im podršku da opstanu u mestima povratka, navode iz Ministarstva za povratak i zajednice.

Policija Kosova mora da rešava ovake slučajeve kako bi povratnici bili sigurniji, a povratak uspešniji.

Iskreno smo zabrinuti za svakog povratnika i pored svih napada i protesta uperenih protiv povratka raseljenih, mi ne odustajemo i bićemo zajedno sa njima uporni u onome što je krajnji cilj, stoji na kraju saopštenja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine − 3 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.