Beograd — Predsednički kandidat Saša Janković nije čestitao Aleksandru Vučiću na pobedi u svom govoru nakon objavljivanja rezultata, a po svemu sudeći neće to ni učiniti.

Izvor: B92

Foto: Tanjug/AP/Marko Drobnjaković

U odgovoru na tvit novinara Birna Slobodana Georgieva, koji je pozvao sve učesnike izbora da čestitaju Vučiću jer su „učestvovanjem u postupku pristali na njega“, Janković je naveo: „Tražite da ČESTITAM Vučiću na OVOME? Ne, već ću Vas da blokiram. I sve slične. Draži su mi botovi“.

Janković je tokom noći rekao da i on proglašava pobedu, ali pristojne Srbije, da bi tokom prvog postizbornog dana naveo da se „ide dalje, uspravne glave“.

„Proglašavam pobedu Srbije koja više nije ista. Drugi su na preuranjeni način proglašavali izbornu pobedu. Takvo proglašenje je u skladu sa načinom na koji su vodili kampanju. Niti nam je takva izborna kampanja, niti nam je takva Srbija, niti nam je takva pobeda bila cilj. Nama je cilj ono što smo radili i ono što ćemo raditi“, naveo je u izbornoj noći Janković.

Kako je tada rekao, prvi bi čestitao da je sačekao prave izborne rezultate, u uslovima fer države, fer kampanje i fer medija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine + six =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.