Lider Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Saša Janković saopštio je danas da je evropskom komesaru za proširenje Johanesu Hanu rekao da se ciljevi iz nove strategije EU za Zapadnu Evropu ne mogu ostvariti, dok se ne smeni aktuelna vlast.

„Jasna upozorenja i smernice iz nove evropske strategije su potpuno na mestu, ali taj dokument dolazi sa velikim zakašnjenjem – dosadašnja slepa podrška Brisela aktuelnom režimu olakšala mu je da, dok prima pohvale evropske administracije, svesrdno ruši evropske vrednosti u Srbiji i kredibilitet EU medju gradjanima“, naveo je Janković.

Prema njegovim rečima, on je zatražio od Hana da javno podrži zahtev da predstavnici opozicije dobiju pristup televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

Naglasio je i da je od evropskog komesara zatražio da se Evropa pridruži naporima da se na „beogradskim izborima spreči nova masovna kradja i manipulacija, za koju postoji mnoštvo indikacija“.

Janković neposredno posle sastanka sa Hanom nije dao izjavu za medije.

O detaljima sastanka nisu govorili ni lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.

Na sastanku sa Hanom učestvovali su i lideri Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović, Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, Demokratske stranke Dragan Šutanovac, Nove stranke Zoran Živković, koji su posle sastanka istakli da su razgovarali o Strategiji EU za Zapadni Balkan, uslovima koje Srbija mora da ispuni za članstvo u Uniji, vladavini prava, slobodi medija i ubistvu lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

U posetu Srbiji Han je došao posle objavljivanja Strategije EU za Zapadni Balkan u kojoj se navodi da bi Srbija mogla postati članica EU 2025, uz ispunjenje svih uslova.

On je u Beogradu razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić, predstavnicima nevladinih organizacija, medija i opozicije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine − one =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.