Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić čestitao je Aleksandru Vučiću pobedu na predsedničkim izborima u Srbiji.

„Ovo je znak stabilnosti u regionu. Imamo partnera, ako želimo to“, rekao je Ivanić, prenela je sarajevska TV1.

On je kazao da očekuje da se o tome izjasni i bošnjačka politička scena.

„Bošnjački lideri moraju znati hoće li normalnu saradnju ili da se otvaraju sukobi“, ocenio je Ivanić.

On je najavio da će sednica Predsedništva BiH biće održana 11. aprila, naglašavajući da se „posle svega što se desilo mora dati politička ocena stanja“.

„Sigurno je da ja ne mogu preći preko paralelizma u radu. O svemu treba razgovarati, a hoćemo li to uspeti, ostaje da se vidi“, dodao je Ivanić, ističući da on nijednim svojim potezom nije nije doveo u krizu rad Predsedništva BiH.

Po njegovim rečima, ni u buduće niko ne može svojim potezima dovoditi Predsedništvo BiH u krizu.

„Vreme privilegovanih je prošlo, to treba znati“, ocenio je predsedavajući Predsedništva BiH.

Poslednja sednica Predsedništva BiH održana je 23. februara i na njoj se razgovaralo o inicijativi bošnjačkog člana Predsedništva BiH da se pokrene revizija presude Medjunarodnog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije.

Ta sednica je prekinuta zbog nemogućnosti postizanja dogovora, a srpska strana optužila je Izetbegovića za vaninstitucionalno delovanje i paralelizam, jer je odluku o pokretanju zahteva za reviziju presude doneo van Predsedništva BiH, na neformalnom skupu sa ostalim bošnjačkim političarima, predstavnicima udruženja žrtava rata i predstavnicima javnog života.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 + 20 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.