Nakon današnjih obraćanja medijima Dragana Čovića, Aleksandra Vučića i Bakira Izetbegovića u sklopu posete Predsedništva BiH Beogradu, naknadno se obratio i srpski član Predsedništva BiH, Mladen Ivanić.

Izvor: N1

Odgovarajući na novinarska pitanja, Ivanić je prokomentarisao i gest Bakira Izetbegovića koji je, iako nije bilo planirano, iskoristio priliku da se obrati medijima.

„Ja ne volim što se ovo desilo i videli ste da sam ćutao, poštujući dignitet zemlje iz koje dolazim i poštujući domaćina. Kako su se drugi ponašali, vi sami procenite“, kazao je i dodao: „Mislim da se velikim delom ove stvari svode na dodvoravanje vlastitoj političkoj publici. Sad će kod nekoga verovatno neki od ovih učesnika biti važni. Suština je, ovo sve pokazuje koliko se BiH udaljava od stabilnosti, ulazi u dublje probleme. Ovo govori o unutrašnjem problemu u BiH, sve dubljim unutrašnjim podjelama. Po mom dubokom uverenju, ovo je politika koja će najviše koštati građani BiH“.

Ivanić je još dodao. „Dok građani ovo ne kazne, bojim se da ćemo s ovim biti suočeni. Ja u tome neću da učestvujem, ćutao sam, čuvam dignitet zemlje iz koje dolazim BiH“.  

On je komentarisao pokušaj dogovora o trasi autoputa Sarajevo – Beograd, kazavši da misli da u BiH neće biti dogovora o tome kuda će trasa biti.

„Ja sam jasno rekao da mislim da u BiH neće biti dogovora o tome kuda će trasa autoputa ići. Pošto se entiteti zadužuju, oni će sami odlučivati kuda će ići. Dogovora o tome da je moguća jedna trasa, u ovakvoj BiH, sa ovakvim stvarima koje ste imali priliku videti, je potpuno nerealno očekivati“, kazao je Ivanić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.