Inicijativa mladih za ljudska prava pozvala sve na dijalog o Kosovu

Inicijativa mladih za ljudska prava je danas saopštila da poziva i da očekuje od ostalih organizacija civilnog društva i političkih subjekata da u „unutrašnjem dijalogu“ o Kosovu „učestvuju u dobroj veri“.

Uz ocenu da od odnosa Srbije i Kosova u velikoj meri zavisi i budućnost čitavih generacija ljudi, Inicijativa je navela da to smatra dovoljnim razlogom da se „prevazidju sve eventualne političke razlike i interesi u kontekstu ostalih društveno-političkih dešavanja u zemlji“.

„Poziv predsednika (Aleksandra) Vučića da se unutar srpskog društva pokrene dijalog o Kosovu, razumeli smo kao priliku da vrednosti i ciljevi kojima smo posvećeni od osnivanja 2003. godine budu šire prepoznati i prihvaćeni u javnosti“, saopštila je Inicijativa.

Inicijativa je pomenula „nedostatke u dosadašnjem toku dijaloga“ i navela njegova „dva važna negativna obeležja politiku zaborava i nepostojanje demokratske procedure“.

Inicijativa je posetila da je objavila „Vodič o unutrašnjem dijalogu“ s 10 principa za širi društveni dijalog i argumentovan razgovor u kojem je, kako smatra, potrebno da učestvuje celokupna društveno-politička javnost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen − 4 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.