Развојна агенција Србије (РАС) је расписала Програм подршке конкурентности, продуктивности и интернационализацији, укупне вредности 140 милиона динара, који ће бити на располагању микро, малим и средњим предузећима и предузетницима до утрошка средстава.
Општи циљ програма је развој привредних субјеката и повећање њихове конкурентности која треба да створи снажан, конкурентан и извозно оријентисан сектор микро, малих, средњих предузећа и предузетника.
Расположива средства се одобравају појединачно Корисницима, као суфинансирање у висини до 50 одсто износа оправданих трошкова без ПДВ, за сваку пројектну активност. Максималан износ одобрених средстава је 2.000.000,00 милиона динара. Средства се додељују Кориснику у складу са “Уредбом о правилима за доделу помоћи”, као државна помоћ мале вредности.
Програм је намењен предузетницима који се баве производњом или прерадом, а суфинансираће се пројекти који се односе на:
1. уређење пословања у складу са захтевима међународних стандарда;
2. усаглашавање производа са захтевима техничких прописа;
3. развој технолошких процеса, производа или услуга (побољшање постојећих и развој нових производа/услуга); нови дизајн производа и амбалаже; побољшање постојећих и развој нових технолошких процеса);
4. индивидуални наступ на међународном сајму у иностранству (за ову активност подносилац пријаве може да конкурише само за: сајам који има међународни карактер и који се одржава у иностранству; сајам који се одржавао најмање 3 пута; учешће на једном међународном сајму у иностранству)
Подносилац пријаве може поднети само 1 Пријаву пројекта за учешће у Програму.
Крајњи рок за завршетак свих уговорених активности и реализацију плаћања у оквиру одобреног пројекта је 12 месеци од дана потписивања уговора са РАС.
Пријаве на пројекат се подносе лично или препорученом поштом у Акредитованим регионалним развојним агенцијама (АРРА) са назнаком: „Пријава на Јавни позив за учешће по Програму подршке конкурентности, продуктивности и интернационализацији ММСПП У 2018. години“. Списак АРРА са контактима можете погледати у Упутству за реализацију програма.
Јавни позив је отворен до утрошка средстава, а најкасније до 30.09.2018.године.
Потребна документација за пријаву налази се на сајту РАС: www.ras.gov.rs http://( http://ras.gov.rs/kreiraj-zivot/otvoreni-pozivi-konkursi/javni-poziv-za-ucesce-u-programu-podrske-konkurentnosti-produktivnosti-i-internacionalizaciji-mmspp-u-2018-godini )  а за све додатне информације заинтересовани се могу јавити на: konkurentnost2018@ras.gov.rs.

Упутство о реализацији програма конкурентности

Образац 1- пријава пројекта

Контролна листа

Образац 2 буџет

Образац 3 изјава

The post Информација Развојне агенција Србије о расписивању Програма подршке конкурентности, продуктивности и интернационализацији appeared first on Град Панчево.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen + 6 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.