Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić rekao je da je neustavna odluka da u nazivu izborne liste Srpske napredne stranke i koalicionih partnera za predstojeće izbore u Beogradu bude ime predsednika Srbije Aleksandar Vučića.

Ilić je uz to preporučio i drugim političkim strankama da na svoje izborne liste stave ime predsednika Srbije jer „ako predsednik svih gradjana može to da uradi za jednu stranku, onda i ostale stranke imaju pravo da na izbornu listu stave njegovo ime“.

Na konferenciji za novinare u Beogradu Ilić je kazao da je Vučić prekršio Ustav time što želi da lista SNS u nazivu ima njegovo ime i istakao da ponašanje predsednika „prevazilazi sve moguće mere i pristojnost“.

Ilić je kazao da veruje da će Beogradjani glasati „u velikom broju“ i „pokazati zube“, te da Vučiću „neće dozvoliti da radi šta god hoće“, glasajući protiv njegove politike.

On je kazao da istraživanja čiji se rezultati ne objavljuju, on ih je dobio, pokazuju da je SNS u Beogradu na oko 30 odsto podrške birača, te su se „naprednjaci“ zato uplašili predstojećih izbora.

Ilić je ocenio da za održavanje vanrednih parlamnetarnih izbora „još ima prostora“ i da „još ništa nije definitovno“, iako je Predsedništvo SNS odučilo da tih izbora ne bude uz beogradske.

Povodom davanja koncesije francuskoj kompaniji za beogradski aerodrom, Ilić je kazao da je to loša odluka „kako bi se pokrpile rupe u budžetu“, da je u tom poslu „gazda iz Katara“ i da je to „ista ekipa“ koja je u Hrvatskoj bila koncesionar za aerdorom, ali da nije sprovela investiciju koju je obećala.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 + five =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.