Foto: YouTube

Bivši premijer Makedonije Nikola Gruevski izjavio je danas da toliko često dolazi na sudjenje u krivični sud u Skoplju da počinje da se oseća kao da ide na posao.

„Toliko često me pozivaju u sud (na sudjenje) da počinjem da se osećam kao da idem na posao i dodje mi da zatražim kancelariju i platu“, rekao je Gruevski posle današnjeg ročišta u jednom od slučajeva u kojim je optužen.

Gruevski je optužen u više slučajeva Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore za krivična dela koja je počinio za vreme dok je bio premijer, za šta tvrdi da su politički procesi.

On se prošle sedmice požalio sudiji da nije fer što je, kako je rekao, svaki dan na ročištu.

„Svaki dan sam na sudjenju. Ovo nije fer, totalna farsa, maltretiranje. Sledeće sedmice u tri različita predmeta imam svaki dan ročište, od ponedeljka do petka“, rekao je Gruevski.

On je rekao da se istovremeno premijeru Zoranu Zaevu, njegovom dugogodišnjem političkom protivniku, na dva meseca zakazuju ročista, u slučaju koji je pokrenut dok je Gruevski bio na vlasti. „Pritom ponekad kad ne znaju kako da se odloži ročište sam tužilac traži način da se to uradi, moli da se odloži“, rekao je Gruevski.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − eight =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.