Grčka se sprema da dozvoli upotrebu kanabisa u medicinske svrhe putem amandmana koji će uskoro biti podnet parlamentu i to bi trebalo da privuče investicije, izjavio je pomoćnik grčkog ministra poljoprivrede Janis Cironis.

„Za nekoliko nedelja u parlamentu će biti predstavljen amandman kao zakonski okvir za gajenje kanabisa i proizvodnju farmaceutskih preparata na toj osnovi, što će otvoriti put za strane investicije u Grčkoj“, rekao je Cironis.

Procenjuje se da bi se tim investicijama moglo da se zaradi između 1,2 i dve milijade evra, dodao je zvaničnik i dodao da su za to zainteresovane grčke, izraelske i kanadske firme.

Cironis i drugi vladini zvaničnici posetili su u petak prvu međunarodnu izložbu kanabisa u medicinske svrhe organizovanu u Grčkoj.

Grčka vlada je prošle godine uz određene uslove dozvolila uvoz nekih medicinskih proizvoda na bazi kanabisa i gajenje indijske konoplje u industrijske svrhe.

Konoplja se može koristiti i u građevinarstvu, za izradu tekstila, papira, u ishrani i za proizvodnju kompozitnog materijala.

Desetak zemalja Evropske unije odobrilo je kanabis u medicinske svrhe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − fifteen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.