четвртак, 08. јун 2017.

Формиран прихватни центар за евакуисане са поплављених подручја

Након потопа код Вршца, Градски штаб за ванредне ситуације је на терену. Градоначелница Вршца и председник Штаба за ванредне ситуације Драгана Митровић изјавила је да су најугроженији старији, деца и жене евакуисани и смештени у Дом за незбринуту децу „Вера Радивојевић“ у Белој Цркви. Током ноћи формиран је и Прихватни центар за евакуисане људе из поплава са подручја Уљме у Центру Миленијум.

У питању је укупно 121 лице. Према њеним речима, све градске институције су на терену и укључене су у збрињавање људи и санирање последица поплаве.

У Уљми су надлежни радници здраствених установа, полиције из Панчева и Вршца, такође и Жандармерије. Пошто је поплављена трафо станица, Уљма, Избиште и Шушара су тренутно без струје, али обезбеђени су агрегати. Кренуло се са испумпавањем воде која полако отиче.

Поново се обилазе све поплављене куће и још једном проверава безбедност становништва. Вода до даљњег није за пиће, као и у оближњем Избишту, постављене су цистерне, а на прихватном пункту обезбеђена храна и неопходна средства за збрињавање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen − 12 =