Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem sa kojim je razgovarao o evropskom putu Srbije i situaciji u regionu.

Predsednik Vučić je istakao da Srbija intenzivno radi na ispunjavanju evropske agende u cilju otvaranja novih poglavlja u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Sagovornici su se saglasili da Srbija treba da radi energičnije na pregovaračkim poglavljima 23 i 24.

Naglašavajući značaj unutrašnjeg dijaloga, koji je pokrenut na njegovu inicijativu, srpski predsednik je naglasio da je izuzetno važno da se čuje mišljenje svih u cilju otvorene razmene stavova.

On je još jednom ukazao na to da će Srbija nastaviti da vodi odgovornu polititku kako bi dala značajan doprinos regionalnoj saradnji i stabilnosti.

Vučić i Fabrici razgovarali su i o predstavljanju nacrta nove strategije koja se odnosi na proces proširenja EU, što predstavlja dobar znak za zemlje Zapadnog Balkana.

Šef Delegacije EU Sem Fabrici je naglasio da je Srbija jedna od zemalja regiona koja prednjači u procesu evropskih integracija.

On je prvu polovinu 2018. godine ocenio kao veoma važnu za postizanje bitnih ciljeva, koji će doprineti bržem pristupanju EU.

“Potrebna nam je snažna Evropa, kao i oni koji mogu da je učine još jačom, a Srbija će svakako biti deo rešenja“, zaključio je šef EU delegacije Sem Fabrici.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 3 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.