Predsednik Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Kine Džang Dedjijang ocenio je danas u Beogradu da je Srbija postigla zadivljujuće rezultate u razvoju i da Kina kao njen iskren prijatelj i pouzdan partner želi da postiže još bolje rezultate.

“Poslednjih godina Srbija aktivno traga za putem razvoja i postigla je zadivljujuće rezultate. Kao iskren prijatelj i pouzdan partner Srbije kineski narod se radije i želi Srbiji da postiže još veće uspehe. Nas vezuje duga istorija prijateljstva i naši narodi neguju posebne emotivne veze”, rekao je Džang u govoru poslanicima Narodne skupštine.

On je u ime Kine i u svoje ime zahvalio svim poslanicima Skupštine Srbije koji se zalažu za prijateljstvo s Kinom.

Predsednik Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa rekao je da je ovo njegova prva poseta Srbiji i da oseća “raznoliku istoriju” te zemlje.

“Ovde se susreću i integrišu civilizacije Istoka i Zapada. U borbi za nezavisnost i održavanje suvereniteta, srpski narod je prevazišao brojne teškoće i napisao istoriju punu potresnih priča”, rekao je Džang.

On je rekao da se “prijatelji poznaju u nevolji”, da Srbija i Kina neguju prijateljstvo koje se, kako je ocenio, neprekidno produbljuje.

Posebnoj sednici Skupštine prisustvuju premijerka Srbije Ana Brnabić, ministri i predstavnici diplomatskog kora.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + eighteen =