Srpski pokret Dveri optužio je danas premijera Aleksandra Vučića da je izdvajanjem „ogromnih količina novca“ za subvencionisanje inostranih investitora „uništio domaću privredu i proizvodnju i Srbiju doveo do ekonomskog i socijalnog kolapsa“.

Navodeći podatke sindikata po kojima samo pet odsto radnika zadržava posao nakon isteka tih subvencija, Dveri su ocenile da „Vučićevo otvaranje novih radnih mesta predstavlja rasprodaju naših vrednih i kvalitetnih radnika inostranim investitorima, oročenu na dužinu trajanja subvencija“.

„Podaci sindikata nedvosmisleno potvrdjuju da Vučićev režim štiti isključivo interese krupnog kapitala, tajkuna, banaka, MMF-a, finansijskih centara moći, a preko grbače naroda, pljačkanjem gradjana, radnika, lekara, prosvetara, vojnika, policajaca, penzionera“, saopštile su Dveri.

Pokret je ocenio da je predsednik Vlade Srbije „sveo naše radnike na obespravljenu, poniženu, jeftinu radnu snagu“ a da je krupnim kapitalistima obezbedio „najpovoljnije uslove“.

„Sada je minimalna cena rada u Srbiji najmanja u Evropi. Taj ekonomski sistem koji se sprovodi od 2000. godine, obezbedjuje da bogati budu još bogatiji, dok gradjani i država postaju sve siromašniji“, piše u saopštenju.

Dveri su navele i da je Vlada Srbije u budžetu za 2017. godinu namenila 11 milijardi dinara stranim investitorima, „što je približno jednako ukupnom budžetu za Ministarstvo zdravlja“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + six =