DS podržala Olivera Ivanovića za gradonačelnika Kosovske Mitrovice

Predsedništvo Demokratske stranke (DS) donelo je danas jednoglasnu odluku da na lokalnim izborima 22. oktobra na Kosovu i Metohiji podrži Gradjansku inicijativu „Srbija, demokratija, pravda“ i njenog lidera Olivera Ivanovića kao kandidata za gradonačelnika Kosovske Mitrovice.

U DS-u su naveli da su terori i strahovlada kulminirali u srpskim sredinama na Kosovu, a da  je gradjanska inicijativa SDP organizacija koja se bori za interese gradjana u cilju normalizacije i boljeg života svih Srba na Kosovu.

„Tolerantna i mudra politika jedina su opcija koja garantuje opstanak Srba, dok bahato bogaćenje, kriminal i manipulacije strahom pripadnika Srpske liste gotovo osiguravaju nestanak srpskog naroda koji se u sve većem broju iseljava“, navodi se u saopštenju DS-a.

Ocenjeno je da je Srpska lista na Kosovou i Metohiji „filijala Srpske napredne stranke“, koja teži apsolutnoj dominaciji i kontroli nad svim akpektima života Srba na Kosovu.

„U punom kapacitetu se vratila radikalska retorika o izdajnicima u vidu skandalozne izjave Marka Djurića da oni koji nisu za SNS, odnosno Srpsku listu, protiv su Srbije i srpskog naroda“, saopštio je DS.

Lokalni izbori na Kosovu i Metohiji zakazani su za nedelju, 22. oktobar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve + 3 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.