Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da duže vreme zna za zahtev za njegovo hapšenje i da zna ko stoji iza toga, kao i da je uvek na raspolaganju, te da ako zaista imaju nešto protiv njega nemaju potrebu da se obraćaju Srbiji.

Dodik je istakao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „potpuno u pravu kada je rekao da je Srbiji iz Sarajeva, pre godinu dana, upućen zvaničan zahtev za njegovo hapšenje, kao i da takav zahtev postoji“.

„Imao sam neke informacije o tome koje su pre svega iz okvira Sarajeva, znao sam da su odatle poslati ti zahtevi. Raspitivao sam se i dobio informacije od nekih ljudi da postoji tako nešto“, rekao je Dodik za Radio-televiziju Republike Srpske.

Dodik je istakao da su to „sve kreirali oni Srbi koji su otišli u zajedničke institucije i dodao da je upitno, pošto su fabrikovali nekoliko lažnih priča, zašto su nešto tražili od Srbije kada je on na raspolaganju“.

„Oni koji tamo sede, sastaju se svako veče i kreiraju bilo šta protiv Republike Srpske, sad je aktuelna ta lažna priča o paravojnim formacijama“, naveo je Dodik i dodao da je ranije bila priča u vezi sa nekretninom u Beogradu.

Odgovarajući na pitanje da li je ikada sa Vučićem razgovara o tome, Dodik je rekao da sa Vučićem razgovara o međusobnim odnosima.

„On je bio tu kada sam dobio tu informaciju, tako da i on to zna sve“, pojasnio je Dodik.

Dodik je istakao da je zahvalan Vučiću što je učinio javnim te informacije.

„Nije bilo moje da govorim o tome jer ja to znam godinu dana. Problem je evo godinu dana, šta ste radili pre godinu dana, šta ste lagali godinu dana, kako vas nije sramota da lažete? Zašto nešto ne uradite“, naglasio je Dodik.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen + sixteen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.