U Službenom glasniku su objavljena zaduženja ministara bez portfelja u Vladi Srbije, Slavice Đukić Dejanović i Nenada Popovića.

Kako se navodi u Odluci koju je potpisala predsednica Vlade Ana Brnabić, Slavica Đukić Dejanović se zadužuje da „prati stanje, predlaže mere i učestvuje u koordinaciji u oblasti demografske i populacione politike“, posebno u oblastima sa niskom stopom nataliteta.

S tim u vezi, dodaje se da ona ima zaduženja u oblasti politike nataliteta, „kvaliteta i produžetka života, reproduktivnog zdravlja i unutrašnjih migracija“, kao i zaduženja kad je reč o izradi nacionalnih dokumenata i pripreme kampanja u vezi sa demografskom politikom.

Nenad Popović, kako je odlučila Brnabić, zadužuje se da „prati stanje, predlaže mere i učestvuje u koordinaciji u oblasti inovacija i tehnološkog razvoja“.

Kako je navedeno, Popović se posebno zadužuje da prati i utvrđuje rok realizacije sledećih projekata: Naučno-tehnološki park Beograd, Naučno-tehnološki park Novi Sad, Institut Biosens u Novom Sadu, Institut za fiziku u Beogradu i Elektronski fakultet u Nišu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen − two =