Beograd — Izborni štab Saše Radulovića traži od OEBS-a da omogući i osigura prebrojavanje glasova na biračkim mestima na Kosovu i Metohiji, odmah po zatvaranju birališta.

Izvor: Beta

Foto: Thinkstock

„Očekujemo od OEBS-a da stvori uslove da se na teritoriji Kosova i Metohije, u prisustvu predstavnika Misije, prebroje glasovi 2. aprila, odmah po zatvaranju biračkih mesta u 20 časova“, navodi se u saopštenju.

DJB je saopštio da će, ako glasački materijal bude prebacivan u Vranje i Rašku, OEBS biti „puki paravan“ za izbornu krađu koju, prema njihovim rečima, „priprema“ predsednički kandidat Aleksandar Vučić i doprineti urušavanju integriteta izbornog procesa.

„Ključni instrument predstojeće krađe je Uputstvo o sprovođenju izbora na Kosovu i Metohiji koje je usvojila Republička izborna komisija bez učešća opozicije. Taj diskriminatorski dokument nije u skladu sa zakonom i Ustavom Srbije, a zamišljen je da omogući izbornu krađu glasova sa Kosova i Metohije“, navodi se u saopštenju.

DJB je naveo da će prebacivanje džakova sa glasovima biti iskorišćeno za izbornu krađu, a da će prigovori kandidata biti onemogućeni, jer će prebacivanjem materijala rokovi za podnošenje žalbi biti prekoračeni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four − one =