Najmanje devet civila je ubijeno a četrdeset je ranjeno u novim vazdušnim napadima na pobunjeničku enklavu u istočnoj Guti, saopštila je danas sirijska Opservatorija za ljudska prava.

Iako su snage sirijskog predsednika Bašara al Asada povratile oko 40 odsto te enklave, koja se nalazi istočno od Damaska, vazdušni udari na tu oblast ne popuštaju, navela je Opservatorija.

Na meti udara noćas su bila mesta Sabka i Hamurija a jutros je deset udara izvršeno na Disrin, kada je ubijeno devet civila a četrdeset ranjeno, rekao je za Frans pres direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman.

Od pre nedelju dana vladine snage pojačale su i kopnene operacije i ostvarile prodor u enklavu.

U mestu Dumi, jednom od najvećih u toj oblasti koje je jutros gadjano, vidi se veliko razaranje, prenose dopisnici agencije Frans pres. Scene razaranja ponavljaju se i u mestu Hamurije, koje jako bombardovano tokom noći.

Juče je najmanje 86 civila ubijeno u vazdušnim udarima i granatiranju pobunjeničke enklave, navodi Opservatorija. To je bio dan sa najvećim brojem žrtava od kada je Savet bezbednosti UN prošlog meseca zatražio prekid vatre za celu Siriju.

Juče je u istočnu Gutu uspela da udje prva isporuka pomoći Medjunarodnog komiteta crvenog krsta ali je isporuka morala da bude prekinuta zbog pogoršanja bezbednosne situacije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen + two =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.