Potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da je potrebno da se štrajk radnika fabrike Fijat Krajsler automobili Srbija odvoji od političke borbe i da politizacija tog problema nanosi štetu celoj Srbiji.

Dačić je, gostujući na TV Hepi, rekao da u rešavanje štrajka u fabrici FCA u Kragujevcu treba da se uključe ministar privrede Goran Knežević i svi članovi Vlade Srbije. 

„Ne bih hteo da me radnici pogrešno shvate, ali čovek mora da bude praktičan, moramo doći do rezultata…kako ćemo da završimo celu priču? Treba više političke odgovornosti. To pitanje mora da se reši. Nema odlaska na spavanje dok se ne reši“, rekao je Dačić.

On je rekao da ukoliko štrajk u FCA bude nastavljen neće doći investitori, a biće ugroženo 10.000 radnih mesta uključujući i u kooperantskim firmama. 

Štrajk radnika u kragujevačkom Fijatu počeo je 27. juna. Radnici, obe smene, njih oko 2.000 traži povećanje plata na 50.000, optimizaciju radnih mesta, isplatu bonusa za 2016. godinu, ali i prevoz radnika posle druge smene.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten + 5 =