Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić smatra da postupak bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića nije u skladu sa unapređenjem odnosa Srbije i BiH koje je bilo cilj sastanka predsednika Srbije i članova Predsedništva BiH.

Komentarišući reagovanje Izetbegovića kada je tokom zajedničke konferenciji za novinare u Beogradu demantovao navode o odnosu BiH prema pitanju Kosova koje je nekoliko minuta pre toga izneo predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović, Dačić je rekao da o tom potezu najbolje govore reakcije predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Čovića.

„Možda je najbolji pokazatelj i najbolje govore o svemu razmenjeni pogledi Aleksandra Vučića i Dragana Čovića posle takve Bakirove provokacije, kao i osmeh koji je pokazao da se sa prezirom odnose na ovakav jedan postupak“, rekao je Dačić.

On je naveo da takav postupak nije u skladu sa ciljem današnjeg sastanka, a to je unapređenje odnosa, a ne „jedan korak napred, dva koraka nazad“, prenose beogradski mediji.

„Više puta smo do sada imali priliku da vidimo njegove /Izetbegovićeve/ izjave, koje su zaoštrile odnose ne samo sa Srbima, već i sa Hrvatima“, rekao je Dačić.

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović je u toku zajedničke konferencije za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem demantovao navode koje je nekoliko minuta pre toga izneo predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen + three =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.