Najmanje 14 žrtava je bilans današnjeg napada na gimnaziju u Parklandu na istočnoj obali Floride, saopštila je kancelarija šerifa okruga Brauard, navodeći da je napadač uhapšen.Za sada imamo 14 žrtava i oni su prebačeni ili se prebacuju u dve bolnice u Brauardu, napisala je kancelarija šerifa na Tviteru ne navodeći o kakvim je povredama reč. 

Direktor škole Robert Ransi rekao je da ima „puno mrtvih“ i da je „situacija užasna“.

Senator Floride Bil Nelson rekao je za Foks Njus da „ima mnogo mrtvih“, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Šerif okruga Brauard Skot Izrael rekao je da je osumnjičeni napadač koji je uhapšen osamnestogodišnji bivši djak te škole Nikolas Kruz.

On je uhapšen bez incidenta van kampusa škole, rekao je šerif.

Šerif je rekao da su specijalni timovi sada u školi da provere svaku zgradu u kompleksu da osiguraju da nema još pretnji i da vide da li možda ima još ranjenih djaka. Rekao je da je i Federalni istražni biro došao i da počinje procesuiranje, kako je opisao, stravične scene.

„Ovo je strašan dan.. ovo je katastrofalno“, rekao je šerif Izrael.

Napad se dogodio danas u vreme kada se završavaju časovi u srednjoj školi Mardžori Stounmen Daglas u Parklandu, na istočnoj obali Floride izmedju Boka Ratona i Fort Loderdejla. Škola ima oko 2.000 učenika.

Slike lokalne televizije pokazuju više kola hitne pomoći, vatrogasna, kao i brojna policijska vozila ispred škole.

Televizije prenose snimke na kojima više desetina učenika izlaze iz škole, mnogi sa rukama dignutim u vis, ili iza glave.

Bela kuća je otkazala redovnu konferenciju za štampu posle izveštaja o napadu. 

Predsednik SAD Donald Tramp razgovarao je sa guvernerom Floride Rikom Skotom i napisao da Bela kuća blisko saradjuje s policijom oko „užasnog napada na školu u Floridi“.

On je ranije izrazio saučešče porodicama žrtava.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 + two =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.