Ćerka bivšeg premijera Zorana Đinđića, Jovana, angažovana je u Timu Vlade Srbije za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, na poziciji koordinatorke za rodnu ravnopravnost i ljudska prava.

Jovana Đinđić diplomirala je 2013. godine na Fakultetu za medije i komunikacije Univerziteta „Singidunum“, na smeru Komunikologija, a završila je master studije iz oblasti socijalne kognicije na koledžu u Londonu.  

Od marta do septembra 2016. godine stažirala je u Timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, gde se bavila pitanjima koja se tiču LGBT populacije, socijalnog uključivanja Roma i Romkinja i inkluzivnog obrazovanja.

Kako se navodi, od oktobra do decembra 2016. stažirala je u grupi za socijalnu inkluziju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, a od juna 2017. ona je koordinatorka za rodnu ravnopravnost i ljudska prava, navodi se u njenoj biografiji na sajtu Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva.

Prema podacima na sajtu Vlade, tim u kojem je Jovana Đinđić angažovana nadležan je za jačanje kapaciteta Vlade s ciljem da razvija i sprovodi politike socijalnog uključivanja, zasnovane na primerima dobre prakse u Evropi, kao i da pruža podršku resornim ministarstvima u razvijanju i sprovođenju politika socijalnog uključivanja, uz redovne konsultacije s organizacijama civilnog društva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 + fourteen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.