Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je u Beogradu sa predsednikom američke organizacije Savet za spoljne poslove (Council on Foreign Relations) Ričardom Hasom o evrointegracijama Srbije i situaciji u regionu.

Sagovornici su se složili da je Srbija u naporima da očuva regionalnu stabilnost, borbi protiv terorizma, radikalizma i ekstremizma, pokazala da je pouzdan partner Evropskoj uniji, saopštila je Vlada Srbije.

Brnabić je izrazila očekivanje da će Srbija, ali i ceo region, uspeti da prevaziđu prepreke i zajedničkim naporima osiguraju političku i ekonomsku stabilnost Zapadnog Balkana.

Premijerka je rekla da dosledna politika proširenja predstavlja strateško ulaganje u bezbednost i prosperitet čitave Evrope, a istovremeno doprinosi stabilnosti na Balkanu, dodaje se u saopštenju.

Ričard Has autor je knjige „Svet u neredu“ (A World in Disarray) koja se promoviđe u Beogradu, u organizaciji Centra za međunarodne odnose i održivi razvoj (CIRSD).

Has (66) je iskusni američki diplomata, koji je na čelu Saveta za spoljne odnose od 2003. godine, a pre toga bio je direktor za planiranje politike u Stejt departmentu i savetnik nekadašnjeg državnog sekretara Kolina Pauela i predsednika Džordža Buša od 1989. godine do 1993.

Has je objavio 13 knjiga, od kojih je 12 o američkoj spoljnoj politici, a jedna o menadžmentu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × five =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.