Zamenica državnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova Švajcarske Kristina Marti Lang uručila je danas u Beogradu srpskoj premijerki Ani Brnabić novu Strategiju za ekonomsku i razvojnu saradnju sa Srbijom u naredne četiri godine.

Strategija predvidja donaciju Švajcarske agencije za razvoj i saradnju u iznosu od 90 miliona evra, za period od 2018. do 2021. godine, saopštila je Vlada Srbije.

Brnabić je kazala da je prethodna Strategija znatno doprinela ekonomskom razvoju i unapredjenju državne uprave, energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije, navodi se u saopštenju.

Novim aranžmanom predvidjena su i znatna finansijska sredstva za nastavak sprovodjenja dualnog obrazovanja u Srbiji, navela je srpska premijerka.

Lang je rekla, kako se navodi, da je Srbija postigla dobre rezultate u sprovedenim reformama i da je neophodno nastaviti sa jačanjem ekonomije i unapredjivanjem pravnog okvira u cilju stvaranja lakših uslova poslovanja za buduće investitore.

Prema rečima Brnabić, cilj Srbije je da se približi Švajcarskoj u oblasti informacionih tehnologija, digitalizacije i inovacija u privredi, piše u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve + 8 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.