Predsednik gradskog odbora Demokratske stranke (DS) Beograd Balša Božović izjavio je, povodom tužbe gradskog menadžera Beograda Gorana Vesića, koji na ime društvene boli traži da mu Božović isplati milion dinara zbog izjava o novogodišnjoj jelki, da je veća „provizija za istinu, nego proviziju za jelku“.

„Goran Vesić se naljutio na mene što sam otkrio prevaru u vezi sa jelkom pa sad od mene tužbom traži još milion dinara. Ispada da je veća provizija za istinu nego provizija za jelku koja je koštala neverovatnih 5.500 evra po jednom metru“, izjavio je Božović agenciji Beta.

On je kazao da Vesićev gest predstavlja strah od antikorupcijskog tima DS koji je formiran i koji „uveliko radi na slučajevima kriminala i korupcije koje potresaju gradsku upravu već četiri godine“.

„Oslobodićemo Beograd 4. marta od Vesića i njemu sličnih“, poručio je Božović.

Menadžer grada Beograda Goran Vesić tužio je predsednika gradskog odbora Demokratske stranke Beograd Balšu Božovića, zbog to ga što ga je, kako je naveo, „javno uvredio, ostramotio i ocrnio“ kada je izjavio da „očekuje da tužilaštvo Sinišu Malog i Gorana Vesića, zajedno sa jelkom, pošalje da Novu godinu slave u Centralnom zatvoru“, saznaje televizija N1.

Kako je ta televizija navela, Vesić je podneo tužbu Prvom osnovnom sudu u Beogradu i tražio da mu ;na ime naknade nematerijalne štete u iznosu od milion dinara za „pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda“.

Portal Pištaljka objavio je u decembru, u vreme kada je usvajan gradski budžet za 2018. godinu, da je jelka na centralnom gradskom trgu u Beogradu plaćena 83.000 evra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 4 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.