Državni sekretar Ministarstva pravde Čedomir Backović rekao je da je izjava gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, o sudijama koje su prvostepenom odlukom oslobodili odgovornosti bivšeg ministra privrede Predraga Bubala za malverzacije sa Lukom Beograd, pokazatelj da je potrebno jačanje pravosuđa u Srbiji.

Izvor: N1

„To se vidi iz ove situacije da, sa jedne strane, pojedini nosioci pravosudnih funkcija, po strukovnim udruženjima i tako dalje, imaju pomalo jednostrano shvatanje nezavisnosti, a sa druge strane, kad je u pitanju odgovornost, na njoj treba da se poradi na organizovan, evropski, civilizovan način kako bi se izbegla potreba za ovakvim situacijama“, rekao je on.

Backović dodaje da Ministarstvo pravde „u ovome vidi dokaz više da ustavna rešenja za nezavisnost pravosuđa moraju da budu izbalansirana da se podjendako bave pravima, ali i obavezama nosilaca pravosudnih funkcija“.  

Podsetimo, pitanja koja je Vučević postavio tim sudijama „kome služe, narodu ili lopovima“ i „koliko koštaju njihov obraz i čast“, stručna javnost nazvala je pritiskom na pravosuđe.

U odbranu Vučevića stale su njegove kolege iz vladajuće koalicije, pa i predsednica Vlade.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen + 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.