Jedna od gostujućih zemalja na Sajmu knjiga u Beogradu biće Nemačka. Tim povodom gost Novog dana biće ambasador Nemačke Aksel Ditman.

Najznačajnija i najprestižnija književna manifestacija u jugoistočnoj Evropi, jedan od najvećih sajmova u Evropi, 62. Međunarodni beogradski sajam knjiga, održaće se od 22. do 29. oktobra uz učešće više od 450 domaćih i stranih izlagača. Ove godine u fokusu je savremena književnost nemačkog jezika. Zajedničkim nastupom predstaviće se Nemačka, Austrija, Švajcarska i Lihtenštajn. O tome će u temi jutra govoriti nemački ambasador Aksel Ditman. Otvaramo i nekoliko aktuelnih društveno-političkih tema.

U rubrici „Pregled štampe“ naš gost je vršilac dužnosti glavnog i odgovornog urednika lista „Politika“ Žarko Rakić.

U izveštaju Stejt departmenta Srbija je letos navedena kao država koja je izvor, tranzit i krajnja destinacija žrtava trgovine ljudima. Nedugo zatim, Vlada Srbije usvojila je Strategiju prevencije i suzbijanja trgovine ljudima. Da li će njeno donošenje smanjiti broj žrtava, o tome u Novom danu govori Katarina Ivanović iz organizacije ASTRA.

Peti međunarodni Festival horor i fantasy filma „Hrizantema“ održaće se od 26. do 29. oktobra u Subotici. Šta vas tamo čeka reći će nam Miroslav Stojisavljević, direktor festivala.

LP Duo je tokom septembra i oktobra predstavio projekat Kvantna muzika na koncertima u nekoliko zemalja Evrope, a završnica turneje biće beogradski koncert u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, 21. oktobra. Tim povodom gosti Novog dana su pijanisti Sonja Lončar i Andrija Pavlović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen + two =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.